فرش دستبافت یکی از با ارزش ترین وسایل موجود در خانه محسوب می شود. افرادی که فرش دستبافت خریداری می کنند دغدغه نگهداری از این محصول را دارند. در این مقاله به صورت کوتاه و مختصر به شما می آموزیم که به صورت اصولی از این هنر ارزشمند نگهداری نموده به صورتی که از جلوه و زیبایی آن کاسته نشود. برای نگهداری از فرش ابتدا باید مقالاتی که باعث می شود فرش شما آسیب ببیند را بخوانید و از کاهش عمر فرش خود جلوگیری کنید. با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
دو عامل باعث کاهش عمر در فرش می گردد که شامل:
1)عوامل محیطی مانند: گرد و خاک، تابش نور مستقیم خورشید، رطوبت، حرارت و...
2)عوامل زنده مانند: موش و حشرانی هم چون سوسک قالی، موریانه، بید و عواملی از این دسته.
نگهداری فرش دستباف لوله شده
افراد زیادی به این مسئله معتقد هستند که اگر از فرشی استفاده نمی کنند آن را لوله یا رول کنند. به چند نکته در هنگام لوله کردن فرش دستبافت خود توجه کنید:
*به این نکته توجه داشته باشید هنگامی که قسمتی از فرش دچار آسیب دیدگی همانند پارگی شد آن قسمت را به دست رفوگران ماهر بسپارید. تا از پاره شدن بیش از حد فرش جلوگیری شود.
*اگر قصد دارید فرش خود را برای مدت زمان طولانی لوله کرده و کنار بگذارید داخل رول فرش مواد ضد بید یا نفتالین قرار بدهید.
*برای رول کردن فرش هایی با سایز بزرگ سعید کنید از دو الی سه نفر دیگر کمک بگیرید. یکنواخت رول نشدن فرش باعث می شود که به لبه های خارجی فرش آسیب جدی وارد شود.
*اصولا فرش های دستباف از دسته کالاهای باارزش و گران محسوب می شوند. برای جلوگیری از ورود آلودگی به بافت فرش و همچنین آسیب دیدن آن ابتدا یک پارچه بر روی فرش انداخته و فرش را لوله کنید. سپس با یک طناب دور فرش را ببندید تا از آلودگی و گرد وخاک به بافت آن نفوذ نکند.
*لازم است فرش خود را در مکانی قرار دهید که مطمئن باشید هیچگونه حشره ای به داخل آن نفوذ نخواهد کرد. همچنین ورود رطوبت به داخل فرش باعث فرسوده شدن الیاف می شود. لازم به ذکر است به تسویه هوا در مکان نگهداری فرش توجه کنید.
جلوگیری از بید زدن فرش
یکی از خطرناک ترین حشره ای که دشمن فرش دستبافت شما می باشد بید می باشد. این حشره نوعی پروانه زرد رنگ می باشد. که در اوایل بهار و اواخر تابستان تخم ریزی می کند. همچنین در اواخر پاییز و اوایل زمستان مجددا این تخم گذاری این حشره کوچک صورت می گیرد.
تخم گذاری آنها حدود 100 عدد می باشد. تخم گذاری آنها عموما در محل های مرطوب رخ می دهد. نوعی پروتئین در پشم موجود است که برای این حشرات تغذیه به شمار می رود. اگر به این مسئله بی اهمیت باشید آنها از تمام بافت فرش شما تغذیه کرده و تا جایی این عمل را ادامه می دهند تا فقط چله فرش باقی بماند.
در زمان های گذشته از توتون و تنباکو برای جلو گیری از این حشرات استفاده می شد که باعث تغییر رنگ قسمت های روشن می شد. امروزه برای جلوگیری از این موضوع از فلفل، روزنامه، نفتالین و بسیاری موارد دیگر نیز استفاده می شود. گاهی اوقات این حشرات به تابلوفرش هایی که به دیوار نصب شده اند نیز حمله می کنند که برای جلوگیری از این آسیب در یک زمان مشخص کالای تزئینی خود را گردگیری و تمیز کنید.
فرش کاشان
امروزه فرش های ماشینی با کیفیت هایی مشابه فرش دستبافت جایگزین خوبی برای این محصول شده است. شما می توانید تنوع بالایی از محصولات را در سایت معتبر قالی کاشان ببینید. ارسال محصولات این فروشگاه به تمام ایران به صورت رایگان می باشد.